Photo: Schmidt-Dominé

Jun.-Prof. Dr. Annika Herr

Annika Herr, born in 1980, is an assistant professor at the Düsseldorf Institute for Competition Economics (DICE) of the Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf since 2012. She holds undergraduate degrees in business administration and economics from the Universität Dortmund. After her studies at the Ruhr Graduate School in Economics and a research stay at the University of California, Berkeley, Annika Herr received her Ph.D. (Dr. rer. pol.) from the Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg in 2009. From 2009-2012, she worked as a research assistant at the DICE. Her research interests lie in theoretical and applied health economics focusing on questions of competition and regulation.

Publications

Peer reviewed publications

Other publications

• Herr, A. (2012), Effizienz und Trägerschaft deutscher Krankenhäuser: Analysen mit Daten der amtlichen Statistik, Wirtschaft und Statistik 2/2012, 187-184.
  • Coenen, M, Haucap, J. & Herr, A. (2011), Regionalität--Wettbewerbliche Überlegungen zum Krankenhausmarkt, in J. Klauber et al. (Hrsg.), Krankenhausreport 2012, Schattauer, Stuttgart.
  • Coenen, M., Haucap, J., Herr, A. & Kuchinke, B. A. (2011), Wettbewerbspotenziale im deutschen Apothekenmarkt, in ORDO, Band 62, 205-230, Lucius & Lucius.